• Arbetskläder anpassade för kvinnor.  Varför ska kvinnor nöja sig med bara mindre versioner av mäns arbetskläder? Det frågar sig äntligen L.Brador som lanserar en kollektion arbetskläder för kvinnor. Byxor, jackor, tröjor och t-shirts finns bland annat i den ganska stora kollektionen där storlekar, passform färg och funktionalitet anpassats för kvinnor. Se fler: Bläddra bilderna i sidled

  • Snickers kläder delas upp i fyra familjer. Det ska vara lätt att hitta rätt kläder till ditt arbete tycker Snickers Workwear. Därför har de delat in sina kläder i fyra olika familjer så att du kan söka på det som passar dig; FlexiWork med stretchtyg och kroppsnära kläder för max rörlighet, AllroundWork för, tja, det mesta.Nästa grupp heter LiteWork med lätta och svala kläder för arbete i varmt klimat/ varm arbetsplats samt familjen RuffWork som är för grovt arbete med extra slitstyrka och tåliga material. Som elektriker… känns det enklare nu?

  • VIBRAM greppar alla material. Ironclad från USA utvecklar handskar och satsar på extra bra grepp. VIBRAM Obm heter den här handsken som försätts med en extra halksäker insida, för övrigt samma teknik som används i deras halksäkra skosulor. Företaget garanterar bra grepp vid olja, fett, lera eller vatten. I sortimentet finns ett flertal modeller anpassade för olika yrkesgrupper och handskarna kan maskintvättas och säljs med 1 års garanti. Funkar de då? Tja, Ironclad påpekar i alla fall som ett plus att de är huvudleverantör till Amerikanska försvaret.

  • T-shirt för att slippa glipan. Att visa en glipa därbak när man sätter sig på huk är ingen höjdare, vare sig du är tjej eller kille. – Förargligt och jag tänkte att det där borde gå att göra något åt, säger Kerstin Andersson, målare i skånska Hörby som designat och säljer en t-shirt hon kallar Byggbody. Tröjan är förlängd i ryggen och med en tygbit/ flärp(?) som är fäst därbak, träs mellan benen och knäpps på framsidan så håller den sig på plats. Finns ännu så länge bara som t-shirt, men en långärmad variant kommer inom kort.

2017-01-23

 

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Ny teknik

Solar lanserar trådlösa Ajax

NY TEKNIK Solar har undertecknat ett exklusivitetsavtal med Ajax som ny leverantör av trådlöst inbrottslarm. Snygg design och enkelt är mottot för systemet som sägs vara monterat och klart på en timme. En hjärna/ hub i systemet kommunicerar på en tvåvägs 868 Mhz överföringsteknik kallad Jeweller.

Nya smarta lösningar – Nummer 1, 2018

En multimeter med helautomatik, den nya generationen LED-tape, ett ljustak som ska få bilens färger att framstå i sitt absolut bästa ljus hos bildhandlaren och pannlampor med smarta funktioner. Här finner du några av de allra senaste smarta lösningarna inom ny teknik.

Dags igen för världens största elmässa

Connected Secure Convenient. Så lyder mottot för Light+Building 2018 i Frankfurt. Närmare en kvarts miljon besökare väntas när världens största elmässa slår upp portarna 18 mars. Sex dagar pågår mässan som hålls vartannat år och räknas som den största och mest betydande branschmässan inom belysning- och automationsteknik.

Internet of Things – Smarta, uppkopplade fastigheter

Pengabrist stoppar fastighetsägare från att investera i IoT, Internet of Things. Samtidigt vill två av tre att deras fastigheter ska vara mer uppkopplade. Ironiskt nog är det bristande resurser som står i vägen för att genomföra besparande åtgärder. Det säger Christer Sjöström, chef affärsområdet ECO-buildings på Schneider Electric.

Intelligenta armaturer på frammarsch

Armaturer som tänker själva, lär sig när de ska tändas och pratar trådlöst med kollegorna om vad som händer. Nu har artificiell intelligens, AI, flyttat in i armaturer för första gången. Det funkar riktigt bra här.

Nya smarta lösningar – Nummer 10 2017

Arbetslampor med klös, smarta propphållare, en ny slagborr från Makita och ljuskvalité på labnivå i handen. Här ovan hittar ni ett urval av de allra senaste smarta innovationerna inom teknik.

Smarta kläder ska minska arbetsskador

Kan smarta arbetskläder minska arbetsrelaterade skador och få oss friskare? Ja, troligen, menar Snickers Workwear. Elektrikern har tidigare skrivit om deras smarta klädidéer (knäskyddsappen bland annat).

Micronätet i Sjöängen ger 100 000 kwh

Solpaneler, energilager, smart styrning och elbilsladdning i en och samma anläggning. I Askersund invigdes nyligen ett pilotprojekt, ett mikronät, som tros ha framtiden för sig. Det här har varit roligt att arbeta med. Det säger Richard Larsson, elektriker på MSI-El, som varit med och byggt projekt Soldrift Sjöängen.

Nya smarta lösningar – Nummer 9 2017

Ramar för cancerforskningen, ett nytt vriddon för dosring, problemlösare i centralen och ett bilvärmaruttag som styrs via app. Här är månadens nya smarta tekniklösningar.

Nya smarta lösningar – Nummer 8 2017

  En Sladdlös stiftpistol, vanliga sneakers fast med funktioner hos skyddsskor, värmekamera till smartphones och LED upp till 30 meters takhöjd. Här är månadens nya smarta tekniklösningar.

Nya smarta lösningar – Nummer 7 2017

T

App som registrerar belastningsskador

Hänga armaturer, montera brandlarm eller spika kabel under taklist. Arbete med armarna uppåt är ett gissel som kan ge svåra belastningsskador. Nu finns en enkel app som kan hjälpa dig hålla koll. – Den kan ge dig feedback på att det är dags att byta arbetsteknik.

Hur mäter man farliga belastningsskador?

– Man kan säga att bedömningen utgår från 20 års samlade mätningar och erfarenheter på området, säger Catarina Nordander, överläkare och docent vid institutet för Arbets- och miljömedicin i Lund.

Nytt plastmaterial kan revolutionera solcellsmarknaden

Utställningsplatserna till byggmässan Nordbygg 2018 är nästan slut. Samtidigt har ett nytt, revolutionerande plastmaterial till exempelvis likströmskablar skapats. Materialet skulle kunna användas för att energieffektivt skicka el till Sverige från solcellsanläggningar i Afrika. Det rör på sig i byggsvängen och allt fler aktörer vill vara med och synas.

Eluppvärmda kläder ska värma soldater

Att ligga ute i fält kan vara kallt. Riktigt kallt. Det här försöker den amerikanska armén lindra med hjälp av eluppvärmda kläder. Det är tidningen Forskning och framsteg som berättar om ett forskningsprojekt kopplat till den amerikanska armén där forskarna utvecklar eluppvärmda kläder som även absorberar fukt.