• Fem lag gjorde upp om mästartiteln i Eltvåan cup. Foto: Mikael Sjöström

Göteborg
Rams El vann en jämn final mot Bravida Halmstad när lagen gjorde upp om vilket lag som är bäst i Västsverige. Avgörandet kom efter straffar.

Verksamhetskrets 2 (VK 2) med verksamhetsledare Lars Tin-Tin Pettersson i spetsen hade bjudit in samtliga elföretag inom VK 2 och VK 10 till El-Tvåan Cup.

Traditioner är till för att följas så i sedvanlig ordning sken solen på oss även i år när vi kom till Ruddalen i västra delarna av Göteborg. Fem klubblag från elföretag hade anmält sig till cupen för att göra upp om vilket företag som hade det bästa klubblaget 2016.

Det varma vädret och strålande solsken gjorde att lagen fick kämpa mot både motståndarna och mot värmen som var runt 25 grader. Spelarnas vattenflaskor fylldes på i en strid ström för att spelarna skulle stå ut och orka spela i värmen. Det bjöds på en glad och schysst fotboll hela turneringen igenom vilket gladde både domarna och publiken.

Efter ett jämnt seriespel lagen emellan så stod det klart att det tidigare så framgångsrika och vinnande klubblaget från Emil Lundgren hamnade på en hedrande femte plats i cupen.

I finalen blev det en jämn kamp mellan Rams El och Bravida Halmstad. I halvtid stod det 3-1 och vid fulltid var det 4-4. Finalen avgjordes med straffsparkar 3-2 och till slut så stod Rams El som värdiga segrare för cupen.

I matchen om tredje pris så var det minst lika jämnt som i finalen. AM Elektriska mötte Midroc Göteborg. Det stod 0-0 i halvtid, 1-1 vid fulltid och 4-3 efter straffar vilket gjorde att AM Elektriska blev trea i cupen.

Under senare del av turneringen så bjöd VK 2 på korv med bröd och på svalkande dricka för både publiken och spelarna.

Efter att alla matcher var spelade och all korv var uppäten så tackade vi varandra för ännu en trevlig El-Tvåan Cup. Vi var alla överens om att nästa år så skulle lagen var ännu mer taggade och förberedda. Förhoppningsvis så vi se ännu fler klubblag till nästa års cup.

Tack alla som kom till Ruddalen och gjorde det hela till en väldig trevlig dag.