• Laget från K4 förlorade matchen om bronset efter en mycket jämna match. Foto:

  • Skanska 2 tog hem bucklan för gott efter att ha vunnit El-ettan cup för tredje gången. Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Laget från Bravida tog bronset efter straffläggning. Foto:

  • Laget från Tumba gymnasium kämpade på heroiskt i början av finalen, men fick till slut ge sig. Foto:

  • Foto:

2016-07-01

INSÄNT/STOCKHOLM
Återigen träffades sex motiverade lag ute på Bosön för att göra upp om den åtråvärda titeln i El-ettan cup.
Årets segrare blev Skanska lag 2, som därmed tog hem bucklan efter segrar tre år i rad.

 

Vädret var lite lynnigt denna dag. Det drog in lättare skurar under förmiddagen, vilket gjorde att vi flyttade in till inomhusplanen redan från första matcherna. Det tackar vi vaktmästeriet på Bosön för.
Sex lag fanns på plats. Lagen lottades in i två grupper där de två bästa i varje grupp möttes i semifinal.
Matcherna spelades i 2 x 15 minuter.

 

I grupp 1 spelade: Skanska lag 2, M Force och Tumba gymnasium
I grupp 2 spelade : Bravida, K4 och Skanska lag 1
Grupp 1 besegrade Skanska lag 2 lagt från MForce med 2-0 med högt bolltempo och god teknik. Skanska 2 slog även ungdomarna från Tumba gymnasium med 3-. Tumba gymnasium lyckades i en mycket jämn match vinna mot M Force med 3-2.
I grupp 2 stod gruppsegern mellan K4 och Bravida, en mkt tät och bra match där K4 tillslut tog hem segern med 2-1.
Övriga resultat i gruppen: Skanska 1 Bravida 0-3. K4 Skanska 1 7-1.

 

Efter en rejäl påfyllning i Bosöns generösa lunchrestaurang var det dags för semifinaler.
I semifinal 1 möttes Bravida och Skanska 2. Redan från start så visade Skanska tydligt att man ville vinna. Dock stod det och vägde något då Bravida länge höll tätt i försvaret. Men en bit in i första halvlek så började målen trilla in. Slutresultat landade på hela 5-0!
I den andra semifinalen var mycket jämnare, helt ovisst om vem som skulle ta den andra finalplatsen.Tumba som förra året förlorade semifinalen, lyckades efter straffar besegra K4 med 5-4.

 

Matchen om 3.e plats spelades mellan K4 och Bravida. Helt otroligt jämn tillställning med många fotbollskunniga spelare. Det gick inte att skilja dessa två lag åt under ordinarie matchtid, 2-2 efter full tid.
Vid den här tiden så hade vädret stabiliserats ute, så vi tog beslutet att spela finalen ute och även genomföra den avslutande straffläggningen om 3:e plats likaså. Precis som matchen under ordinarie tid så blev straffsparksläggningen nervkittlande och spännande, Bravida hade något starkare nerver och tog därmed hem matchen med 5-4.
I finalen blev det alltså Skanska lag 2 som mötte en ungt och mycket entusiastiskt lag från Tumba Gymnasium. Inledningsvis så var det Tumba som var något vassare i avsluten, ledde både med 1-0 och 2-1.

 

Ju längre matchen led så tog Skanska 2 över mer och mer. Tumba lyckades inte riktigt hålla ihop lagdelarna för att förhindra Skanskas framfart. I halvtid så hade Skanska vänt matchen till ledning 3-2.
I andra halvlek så tröt orken rejält för Tumba vilket gav Skanska många målchanser. Det visar också slutresultatet 6-2.
Skanska tog därmed hem den stora och åtråvärda bucklan för tredje gången gillt. Grattis säger vi till Skanska lag 2 för denna fantastiska prestation. Det innebar också att man får behålla bucklan för all framtid.
Som helhet blev dagen väldigt lyckad och återigen beror detta på att alla som var där ville göra detta till en mycket trevlig fotbollsfest tillsammans. Stort tack till alla lag, domare och en liten men ack så viktig publik som var där.
På återseende nästa år hälsar vi som dömde och arrangerade turneringen, Roger Öfversten och Håkan Landin.

 

Håkan Landin

Resultat

Grupp 1:
M Force-Tumba Gymnasium 0-2
Skanska ll – Tumba gymn 3-1
Tumba Gymn – M Force 3-2

Grupp 2:
Skanska l Bravida 0-3
K4 – Bravida 2-1
K4 – Skanska l 7-1

Match om 3:e plats:
K4 Bravida 4-5 efter straffar (2-2)

Final:
Skanska 2-Tumba gymnasium 6-2 (3-2)

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Nyheter

Bred uppslutning bakom hårdare regler mot lönedumpning

Det ska inte längre gå att dumpa löner eller villkor med ursäkten att arbetskraften är utstationerad. Det röstade Europaparlamentets sysselsättningsutskott för på måndagen. – Det var en tydlig vinst, vi ser ett väldigt brett stöd för vårt förslag, säger Marita Ulvskog (S), vice ordförande för sysselsättningsutskottet, och den som satt som ordförande vid omröstningen.

Assemblins vd avgår

vd och koncernchef, Petter Håkanson, lämnar företaget med omedelbar verkan. Detta efter endast fyra och en halv månad på posten. Oenighet med styrelsen anges som orsak. Detta enligt ett pressmeddelande från företaget.

Förhandlingar inledda: Etablerings- eller utbildningsjobb?

Det börjar röra på sig. Det tidigare så orubbliga läget mellan arbetsgivare och fack i fråga om nya system för att få fler nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden verkar mjukna. Nu har parterna åtminstone påbörjat förhandlingar.

Den tudelade arbetsmarknaden – två helt motsatta bilder

Det finns två bilder av arbetslösheten i Sverige. Den ena visar rekordlåga siffror. I det fallet handlar det om inrikes födda, där arbetslösheten enligt Arbetsförmedlingens senaste siffror ger en arbetslöshet på 3,9 procent. Det är den lägsta nivån sedan augusti 2008, före finanskrisen. Den andra bilden är inte lika ljus. Den visar arbetslöshetssiffrorna för utrikes födda.

Nya smarta lösningar – Nummer 7 2017

T

Nu höjs a-kasseavgiften – efter avsiktliga förluståren

NYHETER Avgiften till Elektrikernas a-kassa höjs med tio kronor från och med årsskiftet. Anledningen är att a-kassan med avsikt gått back under ett antal år.

Ställningsbyggarna tillbaka på jobbet – redan dagen efter

Byggnadsfacket satte ned foten och skickade hem 52 utländska ställningsbyggare som saknade utbildningsbevis. Redan nästa dag var arbetarna dock tillbaka på bygget igen med utbildningsintyg och direktanställda av företaget No Problems. När fackförbundet Byggnads i fredags utförde en inspektion vid Billerud-Korsnäs kartongbruk i Frövi upptäckte de att allt inte stod rätt till.

Vindkraftverk i haven skulle kunna förse hela världen med el

Framtida vindkraftverk i världshaven skulle ha potential att förse hela världen med el, enligt en amerikansk studie. Det är TT, tidningarnas telegrambyrå, som rapporterar om resultaten i den amerikanska studien.

Byggarbetare fick lämna arbetsplats efter facklig kontroll

52 lettiska byggarbetare fick lämna sin arbetsplats vid Frövi pappersbruk efter en kontroll av fackförbundet Byggnads. Byggnads gjorde en kontroll vid Billerudkorsnäs kartongbruk i Frövi efter att de hade fått in tips. Vid kontrollen visade det sig att kollektivavtalet inte följdes. Enligt Byggnads saknade de flesta byggarbetarna också nödvändiga utbildningar.

De ska tävla om att bli bäst i Sverige

Den 23 september ägde semifinalen inför yrkes-SM för elektriker rum i Nyköping. Grenarna var ”bygga elcentral”, ”kabelförläggning”, ”metodisk felsökning” och ”presentationsteknik”.

Upptäckt om skiftarbetets påverkan ger Nobelpris

Årets Nobelpris i medicin går till de tre amerikanska forskarna Jeffrey C Hall, Michael Rosbash och Michael W Young för upptäckten om hur vårt inre urverk styr hur vi anpassar oss till dygnets olika faser. Att skiftarbete påverkar hälsan har länge varit känt. Nu belönas tre amerikanska forskare med Nobelpriset för sina studier som förklarar varför det är så.

Den nordiska modellens framtid hänger på facken

Starka fack är en förutsättning för samhällen som de nordiska. Det konstaterar utredaren Mats Wingborg i en ny rapport utgiven av Tankesmedjan Tiden. Men trenden är nedåtgående. I alla nordiska länder, utom Island, tappar facken medlemmar. I övriga Europa har nedgången varit än större. Bland OECD-länderna som helhet har den fackliga organisationsgraden halverats sedan 1980.

Nya på redaktionen: Anna och Chris berättar

TV+TEXT Anna Norling och Christina Smedbakken är sedan början av september en del av redaktionen som även producerar Målarnas Facktidning. Från och med nästa nummer av Tidningen Elektrikern tar Anna Norling över ansvaret som redaktör och ansvarig utgivare efter Per Eklund. Christina ”Chris” Smedbakken har redan tagit vid som webbredaktör.

Striden om det dödliga kvartsdammet – Hälsa ställs mot industrins vinster

Just nu pågår en intensiv diskussion om att sänka gränsvärdet för kvartsdamm. Arbetsmiljöverket har beräknat höga kostnader för en sänkning och ställer arbetares hälsa mot företagens kostnader. Nu har LO tagit fram hur mycket samhället skulle spara genom en sänkning. Silikos är en skrämmande sjukdom, och den dödar sakta.

Region Väst antar värvarutmaning

Antalet medlemmar i Elektrikerförbundet har minskat sedan början av 2000-talet. Region Mitt vill vända trenden, och bjöd i slutet av september in resten av landet till en värvningsutmaning. Nu har Region Väst accepterat duellen. För några veckor sedan utmanade Region Mitt resten av regionerna i Elektrikerförbundet i att sätta mål för att värva nya medlemmar.