• Laget från K4 förlorade matchen om bronset efter en mycket jämna match. Foto:

  • Skanska 2 tog hem bucklan för gott efter att ha vunnit El-ettan cup för tredje gången. Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Laget från Bravida tog bronset efter straffläggning. Foto:

  • Laget från Tumba gymnasium kämpade på heroiskt i början av finalen, men fick till slut ge sig. Foto:

  • Foto:

2016-07-01

INSÄNT/STOCKHOLM
Återigen träffades sex motiverade lag ute på Bosön för att göra upp om den åtråvärda titeln i El-ettan cup.
Årets segrare blev Skanska lag 2, som därmed tog hem bucklan efter segrar tre år i rad.

 

Vädret var lite lynnigt denna dag. Det drog in lättare skurar under förmiddagen, vilket gjorde att vi flyttade in till inomhusplanen redan från första matcherna. Det tackar vi vaktmästeriet på Bosön för.
Sex lag fanns på plats. Lagen lottades in i två grupper där de två bästa i varje grupp möttes i semifinal.
Matcherna spelades i 2 x 15 minuter.

 

I grupp 1 spelade: Skanska lag 2, M Force och Tumba gymnasium
I grupp 2 spelade : Bravida, K4 och Skanska lag 1
Grupp 1 besegrade Skanska lag 2 lagt från MForce med 2-0 med högt bolltempo och god teknik. Skanska 2 slog även ungdomarna från Tumba gymnasium med 3-. Tumba gymnasium lyckades i en mycket jämn match vinna mot M Force med 3-2.
I grupp 2 stod gruppsegern mellan K4 och Bravida, en mkt tät och bra match där K4 tillslut tog hem segern med 2-1.
Övriga resultat i gruppen: Skanska 1 – Bravida 0-3. K4 – Skanska 1 7-1.

 

Efter en rejäl påfyllning i Bosöns generösa lunchrestaurang var det dags för semifinaler.
I semifinal 1 möttes Bravida och Skanska 2. Redan från start så visade Skanska tydligt att man ville vinna. Dock stod det och vägde något då Bravida länge höll tätt i försvaret. Men en bit in i första halvlek så började målen trilla in. Slutresultat landade på hela 5-0!
I den andra semifinalen var mycket jämnare, helt ovisst om vem som skulle ta den andra finalplatsen.Tumba som förra året förlorade semifinalen, lyckades efter straffar besegra K4 med 5-4.

 

Matchen om 3.e plats spelades mellan K4 och Bravida. Helt otroligt jämn tillställning med många fotbollskunniga spelare. Det gick inte att skilja dessa två lag åt under ordinarie matchtid, 2-2 efter full tid.
Vid den här tiden så hade vädret stabiliserats ute, så vi tog beslutet att spela finalen ute och även genomföra den avslutande straffläggningen om 3:e plats likaså. Precis som matchen under ordinarie tid så blev straffsparksläggningen nervkittlande och spännande, Bravida hade något starkare nerver och tog därmed hem matchen med 5-4.
I finalen blev det alltså Skanska lag 2 som mötte en ungt och mycket entusiastiskt lag från Tumba Gymnasium. Inledningsvis så var det Tumba som var något vassare i avsluten, ledde både med 1-0 och 2-1.

 

Ju längre matchen led så tog Skanska 2 över mer och mer. Tumba lyckades inte riktigt hålla ihop lagdelarna för att förhindra Skanskas framfart. I halvtid så hade Skanska vänt matchen till ledning 3-2.
I andra halvlek så tröt orken rejält för Tumba vilket gav Skanska många målchanser. Det visar också slutresultatet 6-2.
Skanska tog därmed hem den stora och åtråvärda bucklan för tredje gången gillt. Grattis säger vi till Skanska lag 2 för denna fantastiska prestation. Det innebar också att man får behålla bucklan för all framtid.
Som helhet blev dagen väldigt lyckad och återigen beror detta på att alla som var där ville göra detta till en mycket trevlig fotbollsfest tillsammans. Stort tack till alla lag, domare och en liten men ack så viktig publik som var där.
På återseende nästa år hälsar vi som dömde och arrangerade turneringen, Roger Öfversten och Håkan Landin.

 

Håkan Landin

Resultat

Grupp 1:
M Force-Tumba Gymnasium 0-2
Skanska ll – Tumba gymn 3-1
Tumba Gymn – M Force 3-2

Grupp 2:
Skanska l – Bravida 0-3
K4 – Bravida 2-1
K4 – Skanska l 7-1

Match om 3:e plats:
K4 – Bravida 4-5 efter straffar (2-2)

Final:
Skanska 2-Tumba gymnasium 6-2 (3-2)

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Nyheter

Elmässa med mersmak

Nytt, nygammalt, förändrat och förbättrat. Årets elmässa i Kista bjöd på en hel del roliga nyheter på både material- och verktygssidan. Nu gäller det bara att övertyga inköpsavdelningen också. Det säger Paul Draghici, teamleader och distributionselektriker på Relacom, som var en av runt 6500 besökare på den årliga mässan.

När julmusik blir ett arbetsmiljöproblem

För många shoppare är julmusiken i affärerna en stämningshöjande detalj. För personalen som tvingas stå mitt i Jingle Bells hela arbetsdagar i streck kan den bli ett arbetsmiljöproblem. Handelsnytts reporter Anton Andersson har testat en heldag med Rudolf.

Så ska pensionsåldern höjas

På torsdagen presenterade den blocköverskridande pensionsgruppen sina förslag om ett nytt pensionssystem. Förslagen innebär bland annat att den tidigaste åldern för att ta ut den allmänna pensionen höjs från dagens 61 år till 64 år och att anställningstryggheten i Las förlängs från 67 år till 69 år.

Att bli förminskad på jobbet: ”Hämta en man så jag får riktig hjälp”

Varje vecka behandlas butikssäljarna Christine Hall och Therese Grannas som luft av manliga kunder bara för att de är tjejer. Det händer inte varje dag men ändå så ofta att det börjar bli normalt, säger Christine Hall.

Nya smarta lösningar – Nummer 9 2017

Ramar för cancerforskningen, ett nytt vriddon för dosring, problemlösare i centralen och ett bilvärmaruttag som styrs via app. Här är månadens nya smarta tekniklösningar.

Avslutade gravids provanställning – stäms på 100 000 kronor

Arbetsgivaren avslutade kvinnans provanställning när det framkom att hon var gravid. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen företaget på 100 000 kronor.

Omplacering ett alternativ när arbetet blir för tungt

Att arbeta i ett hantverksyrke och samtidigt vara gravid, det är en kombination många kvinnliga elektriker ställs inför. Om kroppen inte orkar med det vanliga arbetet ska arbetsgivaren om det är möjligt erbjuda andra lättare arbetsuppgifter. Något som fler arbetsgivare bör uppmärksammas på.

Claes Thim säljer skyddsombudshjälmen – till förmån för Musikhjälpen

Elektrikerförbundets Claes Thim deltar i årets insamling till Musikhjälpen, genom att auktionera ut sin skyddsombudshjälm. Den årliga insamlingen Musikhjälpen pågår mellan 11-17 december, i regi av SVT och Sveriges Radio. Årets tema är ”Barn är inte till salu”, och syftar till att hjälpa barn ut ur sexhandel.

Tidningen Elektrikern söker spännande medlemmar!

Elektrikerförbundet har över 25 000 medlemmar runt om i landet och vi på redaktionen vill väldigt gärna lära känna er bättre. Därför kommer vi med jämna mellanrum presentera en medlem som har något spännande att berätta om sig själv eller sitt liv.

Jonas Wallin: ”Dags att återreglera elmarknaden!”

LEDARE Avregleringen av elmarknaden har lett till farligare jobb, sämre elsäkerhet, högre elräkningar, lägre standard på elanläggningar och ett ökat hot mot samhällets strömförsörjning i händelse av kris, skriver Elektrikernas förbundsordförande Jonas Wallin. Det skulle bli valfrihet, men det blev fyra storföretag. Det skulle bli billigare, men blev högre vinster.

Biltjuvarna haffades – och bands med buntband

När firmabilen stals tog Anders Grubb upp jakten med hjälp av den elektroniska körjournalen. Tjuvarna förstod snart att de gett sig på helt fel fiberblåsare. Under lördagsnatten stals fiberblåsaren Anders Grubbs nya firmabil från sin parkering i Älvdalen, vilket Expressen var först med att berätta om.

Samhalls personal fick plocka isär militära granater

Samhalls personal fick i uppgift att plocka isär färgpatroner men det visade sig vara militära granater. Ett pulver spreds i lokalen och flera av de anställda fick hosta, utslag och psykiska besvär, skriver Dagens Arbete.

Lågkonjunktur på kassan: ”Vi har väldigt snälla medlemmar”

I Elektrikernas a-kassas lokaler på Barnhusgatan i Stockholm jobbar fem personer. Här berättar de om regler, rutiner och snälla medlemmar. Vi har väldigt snälla medlemmar. Det var något som slog mig när jag började här, säger Karin Holmström. Vi står i Karin Holmströms kontor i Elektrikernas a-kassas lokaler på Barnhusgatan i centrala Stockholm.

LO: ”Inte trovärdigt, Socialdemokraterna!”

DEBATT En riksdagslista utan ett enda fackligt namn på valbar plats är inte acceptabelt för ett arbetareparti som Socialdemokraterna. Det skriver LO-distriktet i Norra Sverige som vill se en ny lista. Nästa år har vi val till kommun, landsting/region och riksdag.

”Tjejer måste informeras bättre om elprogrammet”

Ida och Moa från Ulricehamns kommun är 16 år och har just börjat första året på elprogrammet vid Ållebergsgymnasiet i Falköping. Jag är inte rädd för att bli ensam tjej på jobbet, säger Ida och får medhåll av kompisen Moa: Man måste ha lite attityd, säger hon. De vill ha mer info på högstadiet för att locka fler tjejer till utbildningen.