• Laget från K4 förlorade matchen om bronset efter en mycket jämna match. Foto:

  • Skanska 2 tog hem bucklan för gott efter att ha vunnit El-ettan cup för tredje gången. Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Laget från Bravida tog bronset efter straffläggning. Foto:

  • Laget från Tumba gymnasium kämpade på heroiskt i början av finalen, men fick till slut ge sig. Foto:

  • Foto:

2016-07-01

INSÄNT/STOCKHOLM
Återigen träffades sex motiverade lag ute på Bosön för att göra upp om den åtråvärda titeln i El-ettan cup.
Årets segrare blev Skanska lag 2, som därmed tog hem bucklan efter segrar tre år i rad.

 

Vädret var lite lynnigt denna dag. Det drog in lättare skurar under förmiddagen, vilket gjorde att vi flyttade in till inomhusplanen redan från första matcherna. Det tackar vi vaktmästeriet på Bosön för.
Sex lag fanns på plats. Lagen lottades in i två grupper där de två bästa i varje grupp möttes i semifinal.
Matcherna spelades i 2 x 15 minuter.

 

I grupp 1 spelade: Skanska lag 2, M Force och Tumba gymnasium
I grupp 2 spelade : Bravida, K4 och Skanska lag 1
Grupp 1 besegrade Skanska lag 2 lagt från MForce med 2-0 med högt bolltempo och god teknik. Skanska 2 slog även ungdomarna från Tumba gymnasium med 3-. Tumba gymnasium lyckades i en mycket jämn match vinna mot M Force med 3-2.
I grupp 2 stod gruppsegern mellan K4 och Bravida, en mkt tät och bra match där K4 tillslut tog hem segern med 2-1.
Övriga resultat i gruppen: Skanska 1 – Bravida 0-3. K4 – Skanska 1 7-1.

 

Efter en rejäl påfyllning i Bosöns generösa lunchrestaurang var det dags för semifinaler.
I semifinal 1 möttes Bravida och Skanska 2. Redan från start så visade Skanska tydligt att man ville vinna. Dock stod det och vägde något då Bravida länge höll tätt i försvaret. Men en bit in i första halvlek så började målen trilla in. Slutresultat landade på hela 5-0!
I den andra semifinalen var mycket jämnare, helt ovisst om vem som skulle ta den andra finalplatsen.Tumba som förra året förlorade semifinalen, lyckades efter straffar besegra K4 med 5-4.

 

Matchen om 3.e plats spelades mellan K4 och Bravida. Helt otroligt jämn tillställning med många fotbollskunniga spelare. Det gick inte att skilja dessa två lag åt under ordinarie matchtid, 2-2 efter full tid.
Vid den här tiden så hade vädret stabiliserats ute, så vi tog beslutet att spela finalen ute och även genomföra den avslutande straffläggningen om 3:e plats likaså. Precis som matchen under ordinarie tid så blev straffsparksläggningen nervkittlande och spännande, Bravida hade något starkare nerver och tog därmed hem matchen med 5-4.
I finalen blev det alltså Skanska lag 2 som mötte en ungt och mycket entusiastiskt lag från Tumba Gymnasium. Inledningsvis så var det Tumba som var något vassare i avsluten, ledde både med 1-0 och 2-1.

 

Ju längre matchen led så tog Skanska 2 över mer och mer. Tumba lyckades inte riktigt hålla ihop lagdelarna för att förhindra Skanskas framfart. I halvtid så hade Skanska vänt matchen till ledning 3-2.
I andra halvlek så tröt orken rejält för Tumba vilket gav Skanska många målchanser. Det visar också slutresultatet 6-2.
Skanska tog därmed hem den stora och åtråvärda bucklan för tredje gången gillt. Grattis säger vi till Skanska lag 2 för denna fantastiska prestation. Det innebar också att man får behålla bucklan för all framtid.
Som helhet blev dagen väldigt lyckad och återigen beror detta på att alla som var där ville göra detta till en mycket trevlig fotbollsfest tillsammans. Stort tack till alla lag, domare och en liten men ack så viktig publik som var där.
På återseende nästa år hälsar vi som dömde och arrangerade turneringen, Roger Öfversten och Håkan Landin.

 

Håkan Landin

Resultat

Grupp 1:
M Force-Tumba Gymnasium 0-2
Skanska ll – Tumba gymn 3-1
Tumba Gymn – M Force 3-2

Grupp 2:
Skanska l – Bravida 0-3
K4 – Bravida 2-1
K4 – Skanska l 7-1

Match om 3:e plats:
K4 – Bravida 4-5 efter straffar (2-2)

Final:
Skanska 2-Tumba gymnasium 6-2 (3-2)

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Nyheter

SEF vill öppna dörrar

Elektrikerna är först ut bland LO-förbunden att inleda ett samarbete med nätverket Yrkesdörren för att underlätta integration av nyanlända. Vi vill uppmana alla våra medlemmar att göra en insats. Anmäl ditt intresse för att göra en insats för att stötta någon till ett jobb genom vår portal på Yrkesdörren. Vi kan alla göra en insats.

Utredningen klar: Så påverkar klimatförändringarna elsäkerheten

Klimatet förändras, med ökade medelvärden för temperatur nederbörd som följd. Detta kan orsaka farliga situationer ur elsäkerhetssynpunkt. Elsäkerhetsverket har under 2017 utrett hur klimatförändringarna påverkar Sveriges elanläggningar.

Alexander slutar på kassan

Alexander Augst byter a-kassa. Han lämnar tjänsten som kassaföreståndare för Elektrikernas a-kassa för att i stället bli biträdande kassaföreståndare och försäkringschef med inriktning mot arbetslöshetsförsäkringen på Seko- och Byggnads a-kassa. Rent fysiskt handlar det om att han går ner en trappa i huset på Barnhusgatan i centrala Stockholm.

Kvinnorna tjänar tusentals kronor mindre än männen – varför?

Förbundet har i lönestatistiken för 2017 upptäckt oförklarliga löneskillnader mellan män och kvinnor i branschen. Det kan finnas naturliga orsaker, men jag tror inte det. Jag tror att det är strukturella bekymmer som vi behöver ta tag i, säger Elektrikerförbundets förhandlingschef Urban Pettersson.

Hamnarbetarförbundet står fast – går inte upp i Transport

Hamnarbetarförbundet tänker inte lösas upp och bli en del av Transport i alla fall inte utan ömsesidig kompromiss. De står dock fast vid bildandet av en gemensam förhandlingskartell som en möjlig lösning. Detta meddelades under en pressträff på onsdagseftermiddagen.

ETG: Ett växande koncept

Vi närmar oss 50 partners. I dag ingår 44 skolor i konceptet, säger Jonas Andersson, vd för ETG. I en sal på Lugnetgymnasiet i Falun sitter ett 20-tal representanter från olika skolor i regionen. En hel del från skolor som redan är med i ETG-konceptet (Elteknikbranschens gymnasium).

Elektrikerförbundet inrättar visselblåsarfunktion

Elektrikerförbundet kommer inom kort att lansera visselblåsarsystem, en anonym kanal för inrapportering om allvarliga missförhållanden inom förbundet.

Mikael gav en del av sig själv till sin son

Det snurrade ju till lite grand i magen, när det blir så konkret, att om några timmar så ska vi göra det vi har väntat på i 30 års tid, berättar Mikael Pettersson. Elektrikernas biträdande förhandlingschef är tillbaka på jobbet igen. I början av december lades han in på Akademiska sjukhuset i Uppsala för en mycket viktig operation.

Tre av fyra hotell och pensionat har elsäkerhetsbrister

Elsäkerhetsverket är sedan 1 juli 2017 ensam tillsynsmyndighet för elanläggningar vid hotell och pensionat, ett myndighetsuppdrag som tidigare har delats med Polisen. I samband med förändringen har Elsäkerhetsverket inspekterat ett 30-tal hotell och pensionat. Resultatet är nedslående.

”Det är en styrka att vi granskar arbetsmiljön gemensamt”

Dagen inleds med en genomgång på Byggfackens hus.

SEF:s historia: Striden om den kollektiva försäkringen

Elektrikerförbundet var det första fackförbundet i Sverige med kollektiv hemförsäkring i medlemskapet. Det var ett mycket omstritt beslut. Elektrikerförbundet tog beslutet om att alla medlemmar skulle omfattas av en hemförsäkring under kongressen 1981. Två år senare, 1983, infördes hemförsäkringen hos Folksam.

På plats för att försäkra sig om medlemmarnas bästa

Det är fullt i salen på hotell Winn i Gävle. Ett femtiotal försäkringsinformatörer från LO har samlats för att få nytt bränsle inför samtalen med medlemmar i Gävle-Dalaområdet. Det är inte så lätt att få sjukersättning i dag, säger en röst i salen. Precis.

Inget åtal efter dödsolyckan i Tyfors

Arbetsmiljöåklagare Ann-Marie Helander har beslutat lägga ner förundersökningen om arbetsmiljöbrott i samband med dödsolyckan i Tyfors i Dalarna hösten 2016. Det här rapporterar Seko-tidningen.

Batteriladdare orsakade hotellbrand

Vid tretiden på natten mot tisdagen fick First Hotel i Falun utrymmas efter rökutveckling i ett rum. En person fick föras till sjukhus med rökskador. Det var en batteriladdare som började brinna på ett rum, säger Niklas Sjöblom, hotelldirektör.

”Svårt att förklara alla namnbyten för kunderna”

Tommy Persson har haft fem olika arbetsgivare. Ändå har han aldrig lämnat sitt jobb i Töreboda. Det är lite svårt att förklara alla namnbyten för kunderna, men sedan kvittar det väl vad det står på ryggen, konstaterar Tommy Persson. Det var den 26 augusti 1985 som Tommy Persson för första gången klev in genom dörren till elfirman i Töreboda.