• Laget från K4 förlorade matchen om bronset efter en mycket jämna match. Foto:

  • Skanska 2 tog hem bucklan för gott efter att ha vunnit El-ettan cup för tredje gången. Foto:

  • Foto:

  • Foto:

  • Laget från Bravida tog bronset efter straffläggning. Foto:

  • Laget från Tumba gymnasium kämpade på heroiskt i början av finalen, men fick till slut ge sig. Foto:

  • Foto:

2016-07-01

INSÄNT/STOCKHOLM
Återigen träffades sex motiverade lag ute på Bosön för att göra upp om den åtråvärda titeln i El-ettan cup.
Årets segrare blev Skanska lag 2, som därmed tog hem bucklan efter segrar tre år i rad.

 

Vädret var lite lynnigt denna dag. Det drog in lättare skurar under förmiddagen, vilket gjorde att vi flyttade in till inomhusplanen redan från första matcherna. Det tackar vi vaktmästeriet på Bosön för.
Sex lag fanns på plats. Lagen lottades in i två grupper där de två bästa i varje grupp möttes i semifinal.
Matcherna spelades i 2 x 15 minuter.

 

I grupp 1 spelade: Skanska lag 2, M Force och Tumba gymnasium
I grupp 2 spelade : Bravida, K4 och Skanska lag 1
Grupp 1 besegrade Skanska lag 2 lagt från MForce med 2-0 med högt bolltempo och god teknik. Skanska 2 slog även ungdomarna från Tumba gymnasium med 3-. Tumba gymnasium lyckades i en mycket jämn match vinna mot M Force med 3-2.
I grupp 2 stod gruppsegern mellan K4 och Bravida, en mkt tät och bra match där K4 tillslut tog hem segern med 2-1.
Övriga resultat i gruppen: Skanska 1 – Bravida 0-3. K4 – Skanska 1 7-1.

 

Efter en rejäl påfyllning i Bosöns generösa lunchrestaurang var det dags för semifinaler.
I semifinal 1 möttes Bravida och Skanska 2. Redan från start så visade Skanska tydligt att man ville vinna. Dock stod det och vägde något då Bravida länge höll tätt i försvaret. Men en bit in i första halvlek så började målen trilla in. Slutresultat landade på hela 5-0!
I den andra semifinalen var mycket jämnare, helt ovisst om vem som skulle ta den andra finalplatsen.Tumba som förra året förlorade semifinalen, lyckades efter straffar besegra K4 med 5-4.

 

Matchen om 3.e plats spelades mellan K4 och Bravida. Helt otroligt jämn tillställning med många fotbollskunniga spelare. Det gick inte att skilja dessa två lag åt under ordinarie matchtid, 2-2 efter full tid.
Vid den här tiden så hade vädret stabiliserats ute, så vi tog beslutet att spela finalen ute och även genomföra den avslutande straffläggningen om 3:e plats likaså. Precis som matchen under ordinarie tid så blev straffsparksläggningen nervkittlande och spännande, Bravida hade något starkare nerver och tog därmed hem matchen med 5-4.
I finalen blev det alltså Skanska lag 2 som mötte en ungt och mycket entusiastiskt lag från Tumba Gymnasium. Inledningsvis så var det Tumba som var något vassare i avsluten, ledde både med 1-0 och 2-1.

 

Ju längre matchen led så tog Skanska 2 över mer och mer. Tumba lyckades inte riktigt hålla ihop lagdelarna för att förhindra Skanskas framfart. I halvtid så hade Skanska vänt matchen till ledning 3-2.
I andra halvlek så tröt orken rejält för Tumba vilket gav Skanska många målchanser. Det visar också slutresultatet 6-2.
Skanska tog därmed hem den stora och åtråvärda bucklan för tredje gången gillt. Grattis säger vi till Skanska lag 2 för denna fantastiska prestation. Det innebar också att man får behålla bucklan för all framtid.
Som helhet blev dagen väldigt lyckad och återigen beror detta på att alla som var där ville göra detta till en mycket trevlig fotbollsfest tillsammans. Stort tack till alla lag, domare och en liten men ack så viktig publik som var där.
På återseende nästa år hälsar vi som dömde och arrangerade turneringen, Roger Öfversten och Håkan Landin.

 

Håkan Landin

Resultat

Grupp 1:
M Force-Tumba Gymnasium 0-2
Skanska ll – Tumba gymn 3-1
Tumba Gymn – M Force 3-2

Grupp 2:
Skanska l – Bravida 0-3
K4 – Bravida 2-1
K4 – Skanska l 7-1

Match om 3:e plats:
K4 – Bravida 4-5 efter straffar (2-2)

Final:
Skanska 2-Tumba gymnasium 6-2 (3-2)

Maila artikeln Skriv ut artikeln
Mer Nyheter

Evighetsmaskinen är här

NY TEKNIK En trådlös tryckknapp med evighetsfunktion och självstyrande armaturer. Svenska AURA Light lanserade sitt system IQ-Connect på Frankfurtmässan. Det här konceptet är vi unika med. Det säger Fredrik Hagman, marknadsdirektör Auralight Sweden som puffade hårt för sin paketlösning IQ-Connect där intelligensen sitter i armaturen och är färdigprogrammerad redan på fabrik.

Elektriker utsattes för strömgenomgång i kongresscenter

En elektriker som arbetade i Aros Congress center i Västerås utsattes i början av juli för strömgenomgång när han stod i en liftkorg. Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket var anledningen att korgen i liften var spänningssatt. Elektrikern hade ena armen mot liftkorgen och tog tag i bärverket i taket, och fick därmed en strömgenomgång från ena armen till andra handen.

602 byggbolag i konkurs – men branschen gör uppsving

Under årets första halva har 602 byggbolag gått i konkurs en högre nivå än samma period förra året, skriver Byggnadsarbetaren. Enligt statistik från kreditupplysningsföretaget UC har byggkonkurserna ökat under det första halvåret i år, jämfört med 2017. Samma trend kan observeras även inom andra branscher.

Dödsolycka på bygge – fick balk över sig

En 24-årig man avled under torsdagskvällen efter att han fått en balk över sig på en byggarbetsplats i Stockholm, skriver Aftonbladet. Larmet om arbetsplatsolyckan kom klockan 18.34 på torsdagskvällen. En 24-årig man hemmahörande i Värmland hade fått en fallande balk över sig på ett bygge i Hjorthagen i centrala Stockholm.

Rusande elpriser – på grund av torkan

Vattenmagasinen töms och grundvattennivån sjunker. Den pågående torkan orsakar vattenbrist och kraftigt stigande elpriser. En villaägare vars rörliga elpris i juni förra året låg på 600 kronor kan tvingas betala över 1000 el-kronor för samma månad i år.

Elyseum: Ett hus fullt av elektrisk historia

I det vackra huset i jugendstil vid Gamla Ullevi, som tidigare var en understation till Göteborgs elverk, finns i dag ett museum. Ett museum som visar Göteborgs energihistoria, allt från gasens utveckling till det sena 1900-talets elektriska apparater. Det tillverkades saker av bättre kvalitet förr, säger Naimi Rynge, ingenjör vid Göteborgs energi.

El orsakar 1800 bostadsbränder varje år

1800 bostadsbränder orsakas varje år av elektroniken i våra hem. Den övervägande majoriteten av dessa bränder beror på felaktig användning av elektriska apparater. Detta visar en granskning som Elsäkerhetsverket genomfört. Som en del i projektet ”Elsäkerhet i bostäder” har Elsäkerhetsverket kartlagt var elbränder startar i svenska bostäder.

Regeringens beslut: Alla ska ha smarta elmätare

Elen ska mätas timvis, och användarna ska kunna se sin egen förbrukning. Nu har regeringen fattat beslut om nya, smarta elmätare. Den 28 juni bestämde regeringen att alla elmätare ska bytas ut mot en ny, smartare typ av mätare. Alla hushåll ska enligt beslutet ha en elmätare med timvis mätning.

Frilans Finans startar gul fackklubb

En gul fackförening har startats av företaget Frilans Finans. Det uppger företagets VD Stephen Schad under Journalistförbundets seminarium i Almedalen, skriver tidningen Journalisten. Ett fack som kontrolleras av arbetsgivaren. Det är i korthet definitionen på ett så kallat ”gult fackförbund”.

De anställda bjöds på fest – sedan varslades de

Esab tog över Sandviks verksamhet och de anställda bjöds på fest. Bakom kulisserna hade företaget dock redan meddelat Arbetsförmedlingen att tillverkningen skulle flyttas till Tjeckien och de flesta av arbetarna sägas upp. Detta skriver Dagens Arbete.

Har du koll på elsäkerheten i sommar?

Har du koll på elsäkerheten nu under sommaren, när en hel del elektronik får följa med utomhus? Kolla in Elsäkerhetsverkets tips för en säkrare el-sommar! Sommaren är här med sol, bad och härligt ljusa kvällar på verandan. Samtidigt är det den tid på året då vi i högre utsträckning än vanligt tar med oss elen utomhus med alla risker som det innebär.

Vattenfall köper installationsföretag

Vattenfall köper installationsföretaget Dalenbergs El & Maskinteknik i Skene. Ägarbytet trädde i kraft 1 juli. Enligt Vattenfall Services pressmeddelande förväntar man sig att bolagsköpet kommer att stärka företagets position för lågspänningsuppdrag.

Efterlysning: Vilken är din viktigaste valfråga?

Tidningen Elektrikern kommer att intervjua riksdagspartierna inför valet. Vilka frågor vill du att politikerna ska svara på? Det är valår. Ett valår där mycket, kanske mer än någonsin, står på spel. Nu vill vi veta era viktigaste frågor inför valet.

Föll genom tak – utredningen om dödsolyckan läggs ned

Arbetaren föll åtta meter genom taket och avled senare av sina skador. Nu läggs dock förundersökningen om arbetsmiljöbrott ned, skriver Byggnadsarbetaren. Olyckan inträffade i augusti förra året, i samband med ett byggnadsarbete på en gård i Sjöbo. En man arbetade med att byta ut trasiga takplattor på en ladugård.

Josefine Larsson: ”Om det var din dotter”

KRÖNIKA ”Jag önskar att alla ni som kommer i efterhand och stöttar och säger att ni tycker att jag blev illa behandlad, när situationen redan är förbi, vågade stå upp och ta ställning där och då”, skriver Josefine Larsson. Jag var bara tolv år när jag bestämde mig för att jag ville bli elektriker.