ARTPIC301779897.jpg
2012-04-24

 

Det hela utspelade sig vid påsktid. En man i övre medelåldern började bete sig lite underligt. Han hade fått el på hjärnan som ha sa. Han slog från all el i sitt hus i den lilla byn och flyttade ut i en husvagn. Där tillbringade han allt längre tid med flaskan.
På skärtorsdagens kväll knackade han på hos en granne i byn.
Grannen var inte så förtjust i besöket och avvisade honom. Familjen satt i kvällsmiddag. Mannen som kom på besök blev arg och började slåss. Polis inkallades, men några timmar återkom mannen hos grannen. Han ville slåss, men återigen larmades polisen.

På natten mellan skärtorsdag och långfredag blev det helt mörkt hos ett tiotal hus i byn. Det var inte långfredagens sorgeprocess som inletts.
Mannen som fått el på hjärnan, hade beslutat att alla andra skulle få det svart i husen.

Han bröt sig in i byns elcentral och helt sonika slog av all ström. Ett livsfarligt tilltag för mannen, speciellt med tanke på hans intag av alkoholhaltiga drycker.
Mannen dömdes för sabotage. Skyddstillsyn och vård blev straffet. Mannen har nu fått vård och lever återigen ett ordnat liv.

Maila artikeln Skriv ut artikeln

Kommentarer

Mer Nyheter

Vägrade riskabel operation – dom gav ändå rätt till sjukersättning

nyheterFörsäkringskassan sa nej till sjukersättning till en 55-årig man i Mellansverige. De ville att han skulle genomgå en steloperation i ryggen, för att få fortsatt sjukersättning. Men mannen sa nej till en operation, som han menade var riskfylld. Nu har förvaltningsrätten konstaterat att mannen kan vägra genomgå en operation och att ändå få sjukersättning.
Rajeev_Sharma.jpg

”Vi försöker påverka på alla nivåer”

På flyget till Qatar skrivs anställningskontrakten om med sämre villkor. På plats i Qatar tas passen ifrån dig. Du sitter fast i två år och har ingen möjlighet att åka hem igen till Nepal, Indien eller Filippinerna. Bortåt 2 000 arbetare har dött på arbetsplatserna hittills.
Feature_Rajeev_Sharma.jpg

”Vi försöker påverka på alla nivåer”

På flyget till Qatar skrivs anställningskontrakten om med sämre villkor. På plats i Qatar tas passen ifrån dig. Du sitter fast i två år och har ingen möjlighet att åka hem igen till Nepal, Indien eller Filippinerna. Bortåt 2 000 arbetare har dött på arbetsplatserna hittills.

Klart för Bravidaköp i Finland

nyheterKonkurrensmyndigheten i Finland har godkänt Bravidas förvärv av Halmesvaara Oy. Bravida tecknade i juni avtal om köp av Halmesvaara Oy med en omsättning motsvarande cirka 210 miljoner kronor och ungefär 110 medarbetare i Helsingforsområdet i Finland.
Feature_Glenn_H-Faksimil.jpg

Glenn Hysén i sin ungdom

koll på gamla klippI början av 1980-talet började IFK Göteborg att bygga upp ett lag som skulle leda till att man blev bäst i Europa. Många av spelarna skulle sen också spela i landslaget.   I september 1980 möter IFK Göteborg spelar oavgjort 1-1 mot Brage från Borlänge som då ligger tvåa i tabellen och Göteborg fyra.

Utredning föreslår kollektivavtal i offentlig upphandling

En statlig utredning föreslår att arbete i offentliga upphandlingar ska ske med skäliga och kollektivavtalsenliga arbetsvillkor. Den 1 september invigdes också den nya Upphandlingsmyndigheten.     Arbetsrättsprofessorn Niklas Brun har haft i uppdrag av staten att utreda om upphandling och villkor enligt kollektivavtal.

”Vi avvaktar polisens utredning”

nyheterFrån Ellevio vill man i nuläget inte berätta om exakt var förra veckans dödsolycka hänt eller huruvida spänningen var bruten. De vill heller inte i nuläget spekulera i hur olyckan gått till. Vi har konstaterat en väldigt tragiskt händelse som inte får ske. Vi avvaktar utredningar från polisen och arbetsmiljöverket, säger Jonatan Björck, pressansvarig hos Ellevio.

Majoritet för att riva upp Lex Laval

Regeringen får i dag förslag från den parlamentariska utstationeringskommittén om att riva upp Lex Laval. I förslaget talas om utökad rätt att kräva kollektivavtal, att facket ska få större möjlighet att kontrollera företagen och att utstationerade arbetare ska få förstärkta rättigheter.
Feature_kista_vimmel.JPG

220 utställare på Elmässan i Kista

Så är det dags för en ny elmässa. Det är mässan i Kista som arrangeras i oktober varje år. Temat i år är energieffektivisering. Mässan arrangeras 14-15 oktober i mässhallarna i Kista utanför Stockholm. 220 utställare som ska visa sina nyheter och skapa kontakter och säkert göra en hel del affärer.
Feature_NT_Mats_Karlstrom.jpg

Svenskt patent mot sneda laster

Snedbelastade nät blir ett allt vanligare problem i takt med att vår användning av el förändras. Nu finns en svensk lösning där du slipper flytta ledningar manuellt. En strömutjämning mellan fasledarna som sker automatiskt vid behov. Det säger Mats Karlström, marknadschef Ferroamp Elektronik AB som fått en rad innovationspriser för sina produkter.
Feature_R_Thyssen_1.jpg

Philip och Fredrik sköter det vi tar för givet i vardagen

nyheterVi går in genom porten, går fram till dörren, trycker på knappen, kliver in och trycker på våningen. På jobbet, i bostadshuset eller på köpcentrat. Och det ska bara fungera. Liksom rulltrapporna på centralstationen eller i gallerian. Att det fungerar beror på hissmontörer som Philip och Fredrik.   De arbetar på Thyssen Krupp Elevator i Malmö.

Linjemontör död i arbetsplatsolycka

En 58-årig linjemontör avled under torsdagen efter att ha fallit ned från en stolpe. Olyckan hände i Fjäle, vid Enånger i Hälsingland.   LÄS ÄVEN: Vi avvaktar polisens utredning   Mannen arbetade med att dra kabel i stolpar. En kollega hörde en duns och konstaterade att mannen låg på marken.

Elektrikerna och One Nordic i AD

Under hösten tas en annan verksamhetsövergång upp i Arbetsdomstolen. Det är Elektrikerförbundet som menar att de anställda har rätt att följa med när nya företag tar över kontrakt. Vid en övergång i Värmland och Skaraborg 2013 så övertog One Nordic och Eltel driften av Fortums anläggningar från Infratek.

Infratek nyanställer

Infratek behöver nyanställa 100 personer runt om i Sverige. Detta efter att de skrivit ett stort kontrakt med Eon. Positivt, men jag tror det kommer att vara för lite folk, säger Erik Oliv, förtroendevald i Elektrikerförbundet. Infratek expanderar enligt företaget på flera orter.

Bravida ska in på börsen

Nu planerar Bravida att ta sig in på Nasdaq Stockholm. Företaget vill bredda sin aktieägarbas. Bravida hade under 2014 en omsättning på 12 miljarder kronor och finns i dag på 140 orter i Norden. Huvudägare är i dag Bravissima Holding AB, som i sin tur kontrolleras av investeringsfonder. Men inträdet på börsen vill bolaget bredda ägarbasen.