ARTPIC301779897.jpg
2012-04-24

 

Det hela utspelade sig vid påsktid. En man i övre medelåldern började bete sig lite underligt. Han hade fått el på hjärnan som ha sa. Han slog från all el i sitt hus i den lilla byn och flyttade ut i en husvagn. Där tillbringade han allt längre tid med flaskan.
På skärtorsdagens kväll knackade han på hos en granne i byn.
Grannen var inte så förtjust i besöket och avvisade honom. Familjen satt i kvällsmiddag. Mannen som kom på besök blev arg och började slåss. Polis inkallades, men några timmar återkom mannen hos grannen. Han ville slåss, men återigen larmades polisen.

På natten mellan skärtorsdag och långfredag blev det helt mörkt hos ett tiotal hus i byn. Det var inte långfredagens sorgeprocess som inletts.
Mannen som fått el på hjärnan, hade beslutat att alla andra skulle få det svart i husen.

Han bröt sig in i byns elcentral och helt sonika slog av all ström. Ett livsfarligt tilltag för mannen, speciellt med tanke på hans intag av alkoholhaltiga drycker.
Mannen dömdes för sabotage. Skyddstillsyn och vård blev straffet. Mannen har nu fått vård och lever återigen ett ordnat liv.

Maila artikeln Skriv ut artikeln

Kommentarer

Mer Nyheter

Arbetsvillkoren i Qatar ska granskas av Fifa

nyheter
FOTO: LEIF GÖBEL

Cementerade könsroller på Yrkes SM

nyheter  Är jämställdhet viktigt? stod det på en gungbänk vid Hyllie Boulevard på väg mot Malmömässan. Det kan vara värt att fundera lite över. Det nyligen avslutade Yrkes SM i Malmö var i många avseenden en succé – denna yrkesutbildningens år.     WorldSkills Sweden kunde glädja sig åt uppåt 200 tävlande i närmare 30 olika yrken.

Klart med Larm- och säkerhetsavtal

Avtal 2016Under onsdagen blev det klart med ett nytt Larm- och säkerhetsavtalet. Därmed drogs Elektrikerförbundets varsel om konflikt tillbaka. I lön ger avtalet 2,38 procent under 13 månader. Under veckan har parterna varje dag träffat medlarna i konflikten. Under onsdagen kom så ett först bud från medlarna. Båda parter sa ja till budet.

Nytt Kraftavtal efter tuffa förhandlingar

nyheterDe 20 april skrev Elektrikerna och Efa på ett nytt Kraftavtal för 1500 elektriker. Avtalet ger samma lönepåslag som Installationsavtalet, 2,4 procent på 13 månader. Det blir också förändringar när det gäller, beredskap, resor, personlig integritet och vid entreprenadövergångar.   – Det var tuffa förhandlingar de sista dagarna.
Foto: Leif Göbel

Nya svenska mästare i elteknik och telekommunikation

Yrkes-SMRobin Stattin och Simon Franzén är de ny svenska mästarna i elteknik och telekommunikation. På Yrkes SM i Malmö var fredagen den sista arbetsdagen för de tolv tävlande inom elteknik respektive telekommunikation. Efter hårt arbete under tre dagar lyckades en inom varje område ta hem guldmedaljen.
Foto: Leif Göbel

Wallin välkomnade kungen

Yrkes-SMVid halvtolvtiden idag kunde Jonas Wallin, ordförande i WorldSkills Sweden hälsa kung Carl XVI Gustaf välkommen till Malmömässan och Yrkes-VM. Kungen med sällskap gjorde en rundtur bland de olika tävlande och talade med deltagare ,bl a hos Målarna. Ett lite spännande och trevligt inslag bland många av de unga som besökte och deltog.
Foto: Leif Göbel

Telekommunikatörerna – de okända elektrikerna

Yrkes-SMPå Yrkes-SM i Malmö tävlas det också inom området telekommunikation. De tävlande ska göra installationer som får bredband, telefon, media och övervakningskameror att fungera. De använder olika tekniker som exempelvis fiber, datakabel och trådlöst nätverk W-Lan.
Foto: Leif Göbel

Frölander visar VM-form – vann mot guldjapan

Yrkes SMJonas Frölander visar VM-form i telekommunikation. Under torsdagen vann han en improviserad kamp mot en meriterad guldjapan. En tjugomannadelagation från Japanska Yrkeslandslaget med domare, funktionärer och tävlande inför nästa yrkes-VM besöker Yrkes-SM i Malmö för att skaffa erfarenheter och lära sig.
Foto: Leif Göbel

Veterantrion har alla tävlat i VM

Yrkes SMDe sex tävlande i elteknik på Yrkes SM i Malmö ska skapa bostadsinstallationer med belysning och vägguttag samt ett intelligent styrsystem, både dolda och utompåliggande installationer ska utföras. Felsökning av en anläggning samt programmering av det intelligenta styrsystemet ingår också. Massor av folk runtomkring som kollar.

Håkan blev årets yrkeslärare i Skåne

Yrkes-SMHåkan Nilsson blev årets yrkeslärare i Skåne. Håkan är lärare på elprogrammet vid Österängsskolan i Kristianstad och lärare till de två elever som lyckades bäst på Nationella branschprovet (tidigare ECY-cup). Thomas Nilsson hos Elektrikerna i Skåne nominerade Håkan Nilsson till priset som Årets yrkeselärare i Skåne, och juryn på fyra personen gick på samma linje.

Klart med Thyssenavtal

Avtal 2016
Filip Grundin Johansson fick hoppa in i elinstallationsklassen när en deltagare lämnade återbud. Foto: Leif Göbel.

Felix kastades in på Yrkes SM med en timmes varsel

Yrkes-SMSå har Yrkes SM på Malmömässan dragit igång. Gymnasie- och kunskapsministern Aida Hadzialic (S) har invigningstalat. Extra pirrigt är det för Felix Grundin Johansson. Han fick någon timmes varsel för att bestämma sig för att kastas in som ersättare för Jesper Löf, Nässjö som fått förhinder. Men han står där nu lugnt och metodiskt vid sitt arbetsbord. Strongt.

Strejkvarsel för Larm- och säkerhet

Elektrikerna lägger ett strejkvarsel i förhandlingarna om ett nytt Larm- och säkerhetsavtal. 300 på Stanley Security är berörda. Avtalsförhandlingarna om ett nytt Larm- och säkerhetsavtal har brutit samman. Avtalsförhandlingarna sker med företaget Stanley Security, som är bärare av avtalet. Elektrikerna har lagt ett varsel om total arbetsnedläggelse från den 23 maj.
Feature_Abu_Dhabi-Facket.jpg

”Inget yrkes-VM utan schyssta villkor”

yrkes-sm– En bojkott av Yrkes-VM i Abu Dhabi är fel. Men vi ska uppmärksamma situationen och försöka förbättra villkoren för arbetarna där, säger Jonas Wallin, ordförande för svenska World skills.     I mitten av oktober 2017 avgörs nästa Yrkes-VM i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Arrangemanget har kritiserats, utifrån de arbetsvillkor som gäller i landet.
1. Grunnande tävlande elektriker vid Yrkes-SM i malmö 2012. Foto: LEIF GÖBEL

Dags för yrkes-SM – ”Räknar med 20 000 besökare”

yrkes-sm  Det är lite extra pirrigt nu för 12 elektriker inom elinstallation och telekommunikation. Tolv killar som tillsammans med över 200 ungdomar möts på Malmömässan 11-13 maj. De ska göra upp i nästan 40 olika yrken. Allt från guldsmed, florist till plattsättare och elektriker. På fredag koras vinnarna som då kan titulera sig som svensk mästare inom sitt yrke.