2012-02-27

Bravida bjuds ut till försäljning uppger Dagerns Industri.

Ägaren Triton vill tydligen sälja Bravida, och enligt DI spekuleras det om ett pris på sex miljarder kronor. Deutsche bank och Handelsbanken har tydligen anlitats som rådgivare.

 

Maila artikeln Skriv ut artikeln

Kommentarer

Mer Nyheter
FOTO: LEIF GÖBEL

Cementerade könsroller på Yrkes SM

nyheter  Är jämställdhet viktigt? stod det på en gungbänk vid Hyllie Boulevard på väg mot Malmömässan. Det kan vara värt att fundera lite över. Det nyligen avslutade Yrkes SM i Malmö var i många avseenden en succé – denna yrkesutbildningens år.     WorldSkills Sweden kunde glädja sig åt uppåt 200 tävlande i närmare 30 olika yrken.

Klart med Larm- och säkerhetsavtal

Avtal 2016Under onsdagen blev det klart med ett nytt Larm- och säkerhetsavtalet. Därmed drogs Elektrikerförbundets varsel om konflikt tillbaka. I lön ger avtalet 2,38 procent under 13 månader. Under veckan har parterna varje dag träffat medlarna i konflikten. Under onsdagen kom så ett först bud från medlarna. Båda parter sa ja till budet.

Nytt Kraftavtal efter tuffa förhandlingar

nyheterDe 20 april skrev Elektrikerna och Efa på ett nytt Kraftavtal för 1500 elektriker. Avtalet ger samma lönepåslag som Installationsavtalet, 2,4 procent på 13 månader. Det blir också förändringar när det gäller, beredskap, resor, personlig integritet och vid entreprenadövergångar.   – Det var tuffa förhandlingar de sista dagarna.
Foto: Leif Göbel

Nya svenska mästare i elteknik och telekommunikation

Yrkes-SMRobin Stattin och Simon Franzén är de ny svenska mästarna i elteknik och telekommunikation. På Yrkes SM i Malmö var fredagen den sista arbetsdagen för de tolv tävlande inom elteknik respektive telekommunikation. Efter hårt arbete under tre dagar lyckades en inom varje område ta hem guldmedaljen.
Foto: Leif Göbel

Wallin välkomnade kungen

Yrkes-SMVid halvtolvtiden idag kunde Jonas Wallin, ordförande i WorldSkills Sweden hälsa kung Carl XVI Gustaf välkommen till Malmömässan och Yrkes-VM. Kungen med sällskap gjorde en rundtur bland de olika tävlande och talade med deltagare ,bl a hos Målarna. Ett lite spännande och trevligt inslag bland många av de unga som besökte och deltog.
Foto: Leif Göbel

Telekommunikatörerna – de okända elektrikerna

Yrkes-SMPå Yrkes-SM i Malmö tävlas det också inom området telekommunikation. De tävlande ska göra installationer som får bredband, telefon, media och övervakningskameror att fungera. De använder olika tekniker som exempelvis fiber, datakabel och trådlöst nätverk W-Lan.
Foto: Leif Göbel

Frölander visar VM-form – vann mot guldjapan

Yrkes SMJonas Frölander visar VM-form i telekommunikation. Under torsdagen vann han en improviserad kamp mot en meriterad guldjapan. En tjugomannadelagation från Japanska Yrkeslandslaget med domare, funktionärer och tävlande inför nästa yrkes-VM besöker Yrkes-SM i Malmö för att skaffa erfarenheter och lära sig.
Foto: Leif Göbel

Veterantrion har alla tävlat i VM

Yrkes SMDe sex tävlande i elteknik på Yrkes SM i Malmö ska skapa bostadsinstallationer med belysning och vägguttag samt ett intelligent styrsystem, både dolda och utompåliggande installationer ska utföras. Felsökning av en anläggning samt programmering av det intelligenta styrsystemet ingår också. Massor av folk runtomkring som kollar.

Håkan blev årets yrkeslärare i Skåne

Yrkes-SMHåkan Nilsson blev årets yrkeslärare i Skåne. Håkan är lärare på elprogrammet vid Österängsskolan i Kristianstad och lärare till de två elever som lyckades bäst på Nationella branschprovet (tidigare ECY-cup). Thomas Nilsson hos Elektrikerna i Skåne nominerade Håkan Nilsson till priset som Årets yrkeselärare i Skåne, och juryn på fyra personen gick på samma linje.

Klart med Thyssenavtal

Avtal 2016
Filip Grundin Johansson fick hoppa in i elinstallationsklassen när en deltagare lämnade återbud. Foto: Leif Göbel.

Felix kastades in på Yrkes SM med en timmes varsel

Yrkes-SMSå har Yrkes SM på Malmömässan dragit igång. Gymnasie- och kunskapsministern Aida Hadzialic (S) har invigningstalat. Extra pirrigt är det för Felix Grundin Johansson. Han fick någon timmes varsel för att bestämma sig för att kastas in som ersättare för Jesper Löf, Nässjö som fått förhinder. Men han står där nu lugnt och metodiskt vid sitt arbetsbord. Strongt.

Strejkvarsel för Larm- och säkerhet

Elektrikerna lägger ett strejkvarsel i förhandlingarna om ett nytt Larm- och säkerhetsavtal. 300 på Stanley Security är berörda. Avtalsförhandlingarna om ett nytt Larm- och säkerhetsavtal har brutit samman. Avtalsförhandlingarna sker med företaget Stanley Security, som är bärare av avtalet. Elektrikerna har lagt ett varsel om total arbetsnedläggelse från den 23 maj.
Feature_Abu_Dhabi-Facket.jpg

”Inget yrkes-VM utan schyssta villkor”

yrkes-sm– En bojkott av Yrkes-VM i Abu Dhabi är fel. Men vi ska uppmärksamma situationen och försöka förbättra villkoren för arbetarna där, säger Jonas Wallin, ordförande för svenska World skills.     I mitten av oktober 2017 avgörs nästa Yrkes-VM i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Arrangemanget har kritiserats, utifrån de arbetsvillkor som gäller i landet.
1. Grunnande tävlande elektriker vid Yrkes-SM i malmö 2012. Foto: LEIF GÖBEL

Dags för yrkes-SM – ”Räknar med 20 000 besökare”

yrkes-sm  Det är lite extra pirrigt nu för 12 elektriker inom elinstallation och telekommunikation. Tolv killar som tillsammans med över 200 ungdomar möts på Malmömässan 11-13 maj. De ska göra upp i nästan 40 olika yrken. Allt från guldsmed, florist till plattsättare och elektriker. På fredag koras vinnarna som då kan titulera sig som svensk mästare inom sitt yrke.
Foto: LEIF GÖBEL

Göteborgs ”Starka kvinna” lovar Jonas – Vi måste bygga mer i Göteborg

  Jonas Arlehill är 20 år och har lärlingsanställning på Bergendahls El. Idag jobbar han på ett kontorsbygge i Mölndal. Medlem i Elektrikerna sedan 1 februari. Liksom så många killar och tjejer i sin ålder har han funderingar om jobb, bostad och framtid.